Grandahl-hr.dk © 2008                    

 

 

 

 

OUTPLACEMENT

 

Giv virksomhedens opsagte medarbejdere den optimale tryghed ved at tilbyde dem et skræddersyet outplacementforløb med resultatorienteret coaching som omdrejningspunkt gennem hele forløbet. Grandahl HR & Coaching tilbyder individuelle outplacementforløb.

Virksomheden opnår

·         Styrkelse af virksomhedens renommé og image.

·         Medarbejdertrygheden er højere i firmaer, der har en outplacementordning.

·         Virksomheden og medarbejderen bibeholder den positive dialog.

·         Arbejdsmoralen efter en afskedigelse er væsentligt højere ved outplacement.

·         Medarbejderen forlader typisk virksomheden med en positiv holdning, da medarbejderen er afklaret i forhold til virksomheden og egen person.

 

Hvad er et outplacementforløb?

Et outplacementforløb er en struktureret proces, der har til formål at hjælpe den afskedigede medarbejder med at finde et nyt job – som hjælp til selvhjælp. Jeg rådgiver og støtter opsagte direktører, chefer og medarbejdere i processen med at finde et nyt job.

Processen hjælper den enkelte med at få afdækket stærke og eventuelt mindre stærke sider og sætter fokus på såvel faglige som personlige kompetencer, således at en målrettet jobsøgning hurtigst muligt kan igangsættes. Målet er naturligvis at få et nyt job, hvilket heldigvis lykkes relativt hurtigt for langt de fleste

 

Jobskifte kan give nye muligheder 

Jobskifte er en uvant situation, der oftest kommer ubelejligt og kan være stressende, uanset om det er frivilligt eller ej. På den anden side kan et nyt karrierevalg være befriende. Det kan give mulighed for at fokusere på dét, som man i virkeligheden ønsker sig.

Således kan et jobskifte blive en positiv oplevelse, der åbner for et utal af nye muligheder og udfordringer. Det er disse muligheder, outplacementforløbet handler om.
 

Formål

At den opsagte medarbejder hurtigt kommer videre i sin karriere og får et nyt job.At den enkelte motiveres til at tage ansvar for egen fremtid og skabe et personligt engagement i egen jobsøgning.

  

Forløbet 

Outplacementforløbet tilpasses den enkeltes personlige situation. Der gives tid til en struktureret selvanalyse, der styrker den opsagte i dennes beslutningsproces frem imod afklaring og nye udfordringer.

Forløbet indeholder følgende værktøjer, der sikrer en effektiv og målrettet jobsøgningsproces.

·         Person Profil Analyse

·         Karriereanalyse, afdækning af faglige kompetencer

·         Identificering af jobmål, jobønsker og muligheder

·         Kortlægning af netværk

·         Udarbejdelse af personlig jobplan  

·         Optimering af cv og ansøgninger

·         Sparring til jobsamtale - Interviewteknik

·         Start i det nye job

 

Dette foregår via regelmæssige personlige møder, telefonrådgivning og mail-korrespondance – alt sammen for at sikre så stor tryghed som muligt mod den fremtidige karriere. Forløbene er typisk ret intensive i de første 1-3 måneder afhængig af præferencer og varer typisk op til 6 måneder. Skal den opsagte følges indtil denne er videre i nyt job vil kontraktperioden typisk være fra 3 til 12 måneder.
 

Hvem henvender outplacement forløbet sig til? 

Outplacement forløbet henvender sig til personer på alle niveauer i virksomheden med behov for kvalificeret sparring og rådgivning, der matcher karriereprofil og kvalifikationer.

·         Executive outplacement for direktører

·         Management-niveau: Funktionschefer, mellemledere m.m

·         Specialister

·         Akademikere

·         Funktionærer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Jeg har rekrutteret mange medarbejdere. Har erfaring i at læse opfordrede- som uopfordrede ansøgninger, og ved, hvad der skal til for at komme i ”positiv-bunken”.

Jeg har stor erfaring med nedskæringer og afskedigelser og jeg har deltaget ved 4 fabrikslukninger. Jeg ved derfor, hvordan en værdig afskedigelse bør være”.

 –Annette Grandahl

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

GRANDAHL HR & COACHING  v/Annette Grandahl Larsen  telefon: +45 20 41 77 44  e-mail: annette@grandahl-hr.dk